23/07/2024
Lohkoketjut vaikuttavat tulevaisuudessa lähes kaikkeen tekemiseen

Lohkoketjut vaikuttavat tulevaisuudessa lähes kaikkeen tekemiseen

Lohkoketjuteknologiasta on povattu internetin kaltaista mullistusta. Toistaiseksi kovin moni ei kuitenkaan tarkalleen ottaen tiedä, mistä ilmiössä on kysymys. Patrik Elias Johansson, Mikko Eerola, Antti Innanen ja Juha Viitala ovat tehneet pioneerityön ja kirjoittaneet aiheesta ensimmäisen suomenkielisen tietokirjan.

Lohkoketjun käsite liitetään tällä hetkellä useimmin kryptovaluuttoihin, kuten bitcoiniin. Lohkoketju – tiekartta päättäjille -teos tekee kuitenkin selväksi, että kyse on paljosta muustakin. Kirjan kirjoittajien mukaan teknologian sovellusmahdollisuuksia on vasta alettu ymmärtää. Ja uusia keksitään joka päivä.

”Kirjamme on helppolukuinen käsikirja ensisijaisesti päättäjille ja johtajille mutta myös kaikille muillekin lohkoketjuilmiöstä kiinnostuneille”, kirjan kirjoittajat kertovat.

”Kerromme kirjassa kansantajuisesti, mistä lohkoketjuissa on kyse ja miten tulevaan muutokseen kannattaa valmistautua”, kirjoittajat jatkavat.

Lohkoketjut ovat tulleet jäädäkseen

Lohkoketjujen aikaansaama muutos on jo alkanut. Siksi yritysten, oppilaitosten sekä julkishallinnon toimijoiden on syytä tutustua aiheeseen sekä alkaa pohtia sitä, miten uutta teknologiaa voi hyödyntää omassa toiminnassa.

”Lohkoketjuja käsittelevää tietoa löytyy, mutta se on pirstaloitunutta. Siksi tällaiselle tietokirjalle on selkeä tarve”, kirjoittajat toteavat.

”Kirjamme luettuaan lukija tietää, mikä lohkoketju on, miten se toimii ja millaisia uusia asioita se mahdollistaa.”

Olemme ison muutoksen alkuvaiheessa

”On hyvä tietenkin muistaa, että olemme vasta ison muutoksen alkuvaiheessa. Uuden teknologian potentiaalista on näkyvissä vasta jäävuoren huippu”, kirjoittajat sanovat.

Lohkoketju – tiekartta päättäjille on tarkoitettu myös keskustelunavaukseksi. Nyt kuitenkin puhutaan ilmiöstä, joka vielä meitäkin enemmän tulee koskettamaan tulevia sukupolvia”, kirjoittajat päättävät.

Patrik Elias Johansson on teknologiaoikeuteen erikoistuva juridiikan opiskelija, joka tutkii erityisesti lohkoketjujen vaikutusta yhteiskuntaan.

Mikko Eerola on konsultti ja sparraa johtoryhmiä lohkoketjujen tuomista mahdollisuuksista liiketoiminnalle.

Antti Innanen on teknologiaan keskittynyt asianajaja sekä asianajotoimisto Dottirin toimitusjohtaja.

Juha Viitala on teknologiajohtaja ja startup-yrittäjä, joka on työskennellyt pitkään myös lohkoketjuteknologioiden parissa.

Lohkoketju – tiekartta päättäjille

Ilmestynyt 28.2.2019

ISBN 978-952-14-3616-1

ISBN 978-952-14-3712-0 (sähkökirja)

292 s., 67 €

One thought on “Lohkoketjut vaikuttavat tulevaisuudessa lähes kaikkeen tekemiseen

Vastaa

Back to Top