23/07/2024
Jääkiekkoura vaihtui kryptovaluuttabisnekseen

Jääkiekkoura vaihtui kryptovaluuttabisnekseen

Suomalaisen lohkoketjuteknologiayritys NorthCrypto Oy:n perustajan ja toimitusjohtajan tausta ei ole ihan tavanomainen. Kun lupaava jääkiekkoura päättyi USA:ssa vietettyjen kiekko-ja opiskeluvuosien jälkeen leikkauspöydälle, löytyi tuleva ura opiskelujen myötä tietotekniikan saralta.

Sijoitusalusta lohkoketjuteknologiaan on julkaistu

NorthCrypto Oy on julkaissut ensimmäisen palvelunsa, välityspalvelun kryptovaluutoille ja muille lohkoketjuteknologiaan perustuville tokeneille. Välityspalvelun kehityksen on mahdollistanut Euroopan aluekehitysrahastosta saatu kehitystuki, joka myönnettin Northcrypton kilpailukyvyn parantamiseksi ja kansainvälistymisen edistämiseksi.

Yrityksen tavoitteena onkin tuoda lohkoketjuteknologia kaikkien ihmisten saataville ensin Suomessa, mutta lähitulevaisuudessa myös muualla Euroopassa.”Tällä hetkellä tarjoamme palvelussamme virtuaalivaluuttoja Bitcoinia ja Litecoinia, mutta pyrimme aktiivisesti laajentamaan tarjontaa”, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Ville Runola. ”Tarjottavien valuuttojen lisääminen on prosessi, jossa teemme oman arviomme valuutan tai tokenin käyttöeduista sekä selvitämme lainsäädännöllisiä asioita”, hän jatkaa.

Runolan arvion mukaan Eurooppa ja varsinkin Pohjoismaat ovat huomattavasti jäljessä lohkoketjuteknologian omaksumisessa verrattuna esimerkiksi Aasiaan tai Pohjois-Amerikkaan. ”Välityspalvelumme päämäärä onkin, että kaikilla on jatkossa tasapuolinen mahdollisuus sijoittaa tähän uuteen teknologiaan riippumatta tietoteknisestä osaamisesta tai tietämyksestä”, hän summaa.

EU-tuen tavoitteena myös tasavertaisuus

Yksi Euroopan aluekehitysrahaston tavoitteista on myös kehittää tasavertaisuutta. ”Tämä on meille Northcryptossa tärkeä arvo, mistä syystä haluammekin valtavirtaistaa lohkoketjuteknologian kaikille”, Runola toteaa ja muistuttaa samalla ”Myös lohkoketjuteknologia itsessään on täysin tasavertaista ja avointa. Hallitsevia tahoja ei ole, vaan toiminta perustuu hajautettuun, kaikkien luettavissa olevaan avoimeen lähdekoodiin ja julkiseen rekisteriin, lohkoketjuun.”

Vastaa

Back to Top