20/04/2024

Coinbase

Coinbase on eräs suurimpia kryptovaluuttoihin erikoistuneita kaupankäyntialustoja ja samalla eräs maailman suurimpia kryptovaluuttayrityksiä. Coinbasen tuotteita käyttävät yli 30 miljoonaa asiakasta yli 100 eri valtiossa ympäri maailman.

Coinbase logo

Coinbase tarjoaa laajan kirjon erilaisia palveluja ja tuotteita, mutta heidän ensisijaisena tuotteenaan pysyy edelleen Coinbasen kaupankäyntialusta. Coinbasen kaupankäyntialusta mahdollistaa käyttäjilleen kryptovaluuttojen ostamisen ja myymisen, sekä säilyttämisen alustallaan. Kryptovaluuttoja ostaessa ja myydessä, käytetään pääasiallisena tapana rahan siirtämiseen Coinbaseen tai sieltä nostamiseen joko tilisiirtoja tai pankkikortteja.

Coinbasen kaupankäyntialusta on käyttäjilleen ilmainen, itse kaupankäyntiä lukuunottamatta. Coinbasen tuotto nimittäin perustuu sekä kaikken kaupankäyntiin automaattisesti kuuluvaan noin 0,5% spreadiin, että heidän lisäämäänsä omaan palkkioonsa, joka saattaa olla korkeimmillaan useita prosentteja lopullisesta kauppahinnasta. Coinbase ei olekaan millään mittapuulla edullinen alusta, etenkään piensijoittajille, suhteellisten kulujen ollessa välillä hyvinkin suuret rahamäärällisesti pienissä toimeksiannoissa. Coinbase on kuitenkin panostanut erittäin yksinkertaiseen käyttöliittymään ja helppokäyttöisyyteen etenkin ensikertailaisille, sen sijaan että kilpailisi matalilla hinnoilla tai edistyneemmillä ominaisuuksilla.

Kryptovaluuttojen parissa täysin uudet ihmiset on Coinbasella otettu hyvin huomioon, sillä yhtiö tarjoaa alustallaan myös opetusmateriaalia eri kryptovaluuttojen toimintaperiaatteista sekä käyttötarkoituksista. Tämän pyrkimyksen tarkoituksena on saada yhä useampi ymmärtämään teknologiaa kryptovaluuttojen takana, pienentää niihin kohdistuvaa pelkoa sekä saada ihmiset ymmärtämään niiden tarjoama potentiaali erilaisissa sovelluksissa kaikkialla yhteiskunnassamme.

Kehittyneempien käyttäjien osalta on Coinbase kuitenkin varsin puuttellinen esimerkiksi toiseen suosittuun alustaan, eToron verrattaessa. Coinbase ei nimittäin tarjoa korkeista kuluistaan huolimatta monien käyttäjien kaipaamia edistyneempiä ominaisuuksia, kuten velkavipua kryptovaluuttakaupankäyntiin. Ominaisuuksien rajoittuessa pelkkään yksinkertaiseen kaupankäyntiin Coinbase Pro:ta lukuunottamatta, on Coinbase kehittyneemmille käyttäjille monelta osaa turhan yksinkertainen.

Coinbasen saatua vahvan alun kaupankäyntialustana, on yritys sittemmin investoinut voimakkaasti uusiin projekteihin, laajentuen vahvasti pelkän kaupankäyntialustan ulkopuolelle. Heidän laajentumisensa on johtanut monenlaisiin uusiin innovaatioihin ja tuotteisiin kryptoalalla. Tällaisia tuotteita ovat muun muassa Coinbase Commerce liitännäinen, joka mahdollistaa verkkokaupoille maksujensa vastaanoton käyttäen Coinbasen tukemia kryptovaluuttoja.

Muita tunnettuja Coinbasen laajentumisesta syntyneitä tuotteita on muun muassa Coinbasen vuonna 2018 lanseeraama Coinbase Wallet sovellus, joka mahdollistaa kryptovaluuttojen turvallisen säilyttämisen mobiililompakossa. Coinbase Walletista kerromme hieman lisää myöhemmin artikkelissa. Ehkäpä vielä tunnetumpana on kuitenkin USDC eli USD Coin, Coinbasen lanseeraama Stablecoin, eli johonkin viralliseen Fiat-valuuttaan sidottu kryptovaluutta. USDC on nimensä mukaisesti sidottu Yhdysvaltain dollarin arvoon, tarkoittaen sitä, että yhden USDC saa aina ostettua yhdellä dollarilla.

Viimeisenä muttei vähäisimpänä mainittakoon Coinbase Pro, joka on suuren volyymin kauppaa käyville kryptovaluuttojen treidaajille osoitettu kaupankäyntialusta. Coinbase Pro tarjoaa tavanomaista Coinbasea edullisemmat kustannukset, jotka ovat sidottu kaupankäyntivolyymisi suuruuteen, eli mitä suuremmalla summalla käyt kauppaa, sitä vähemmän kuluja suhteessa maksat. Coinbase Pro tarjoaa myös tarkemmat kurssiseurantavälineet sekä mahdollisuuden velkavivun käyttöön, siitäkin kerromme kuitenkin myöhemmin artikkelissa tarkemmin.

Back to Top