14/06/2024
Lainojen kilpailuttamisen edut

Lainojen kilpailuttamisen edut

Vaikka tämä sivusto pyrkii pääosiltaan käsittelemään kryptovaluuttoihin ja lohkoketjuihin sekä NFT-tuotteisiin liittyviä uutisia, on välillä aiheellista ottaa käsittelyyn myös normaalit arjen haasteet ja talouden hallinta. Yksi iso asia jokaisen talouden hallintaan on lainojen optimointi. Lainojen optimoinnilla tarkoitetaan lainojen kilpailuttamista ja mahdollista lainojen yhdistämistä.

Tekemättä edes muutaman vuoden välein omien lainojen tarkistusta, voit maksaa kymmeniä euroja ylimääräisiä kuluja ja korkoja, verrattuna siihen, että olisit kilpailuttanut lainasi. Joskus riittää jo kysely lainan myöntäneelle taholle, ja korot tai kulut pienenevät – joskus tarvitaan lainan vaihtaminen toiselle lainoittajalle, tai sitten voit edetä yhdistämällä pieniä lainoja isommaksi lainaksi. Kaikki tämä liittyy oman taloudenhallintaan ja kulujen optimointiin.

Lainojen kilpailuttaminen

Markkinoilla on nykyään useampia tahoja, jotka tarjoavat lainarahoitusta. Osa niistä on perinteisiä pankkeja, osa yksityisiä yrityksiä ja lisäksi on vielä ns. peer-to-peer rahoitus, missä toiset henkilöt rahoittavat yksityisiä lainoja. Vaihtoehtoja on siis paljon tarjolla, ja siksi ainakin muutaman vuoden välein on hyvä selvittää ja vertailla omat vaihtoehdot – varsinkin jos sitä lainaa on useampia kymmeniä tuhansia euroja.

Lainoihin liittyy takaisinmaksun yhteydessä kolme eri kuluerää: lainan osamaksu, lainan korko ja lainan kulut. Nämä kulut vaihtelevat eri lainoittajien välillä ja samalla tavalla vaihtelevat myös korot – ja nämä kaksi asiaa vaikuttavat siihen, että kilpailutuksella voit oikeasti säästää kymmeniä euroja kuukaudessa. Ja mikä parasta, nykyään on tarjolla palveluita, joiden kautta saat tehtyä tämän kilpailutuksen useammalta lainoittajalta kerralla, ja voit saada useita lainatarjouksia, mitkä siis eivät sielä tarjousvaiheessa sido sinua mihinkään.

Lainojen yhdistäminen

Kuten aiemmin kirjoitimme, lainan takaisinmaksuun liittyy kolme eri osiota, joista yksi on maksuun liittyvät oheiskulut. Ne vaihtelevat parista eurosta kymmeniin euroihin myös pienissä osamaksuveloissa ja pienlainoissa. Siksi onkin hyvä välillä tarkastaa sitä omaa talouttaan, ja listata kaikki erilaiset osamaksut ja pienlainat. Jos niiden yhteissumma on vaikkapa muutama tuhat euroa, on todennäköistä, että yhdistämällä nämä pienet lainat yhdeksi isommaksi, säästät sekä kuukausittaisissa lisäkuluissa että koroissa.

Lainojen yhdistäminen on myös helppoa, sillä hakiessasi mahdollista yhdistelylainaa, lainoittaja maksaa sinun lainasi pois – siis ne, jotka olet yhdistämässä yhdeksi lainaksi. Mieti sitä helppoutta, kun yhdistettyäsi monta lainaa, sinulle tulee vain yksi lasku kuukaudessa, eikä niitä useita eri laskuja – voi hyvinkin olla että säästät 5-15 euroa per lasku kuukaudessa ottaessasi yhdistelmälainan.

Pienempi korko ja pienemmät kulut

Monesti lainojen yhdistäminen ja omien lainojen kilpailutus koetaan vaikeana ja aikaa vievänä. Todellisuudessa kuitenkin nykyaikaiset digitaaliset palvelualustat mahdollistavat tämän nopeasti ja helposti – alkuu pääset minuuteissa, ja mikäli tuloksena on satojen eurojen vuosisäästöt- tuntipalkkio on melkoinen!

Älä siis pelkää ryhtyä toimeen, tai mieti vielä kuukautta. Tsekkaa mahdollisuutesi jo tänään.

Säästetyt rahat poikimaan lisätuottoja

Vaikka et välttämättä saisi hirvittävän isoa korkoetua, niin useasti löydät sellaisen lainatarjouksen, missä kulut ovat pienemmät ja jo tällä vaihdolla tämän artikkelin lukeminen ja oma muutaman minuutin työsi tuottavat hyvän tuloksen ja saat laitettua rahaa säästöön, tai ostettua itsellesi jotain pientä kivaa. Jos sitten saat aikaiseksi ratkaisun, joka oikeasti tuo sinulle jopa kymmenien eurojen kuukausisäästöt, olisiko sinulla mahdollista siirtääkin nuo kympit suoraan vaikka rahastosijoittamiseen? Tämä antaisi sinulle mahdollisuuden kerätä pientä turvarahastoa tulevaisuuden varalle. Jo muutama kymppi kuukaudessa kasvattaa rahastoillakin kivan varmuusrahaston tulevien vuosien mahdollisille hankinnoille tai yllättäville kuluille, ja jos joskus on enemmänkin rahaa laittaa säästöön niin nykyiset rahastosijoitusmallit ovat joustavia, etkä välttämättä sitoudu johonkin tiettyyn summaan kuukaudessa, vaan voit sijoittaa juuri sellaisella summalla kuin haluat.

One thought on “Lainojen kilpailuttamisen edut

Vastaa

Back to Top