23/07/2024
Whatsapp testaa kryptoja USA:ssa

Whatsapp testaa kryptoja USA:ssa

Meta, joka tunnettiin aiemmin nimellä Facebook, on kehittänyt kryptovaluuttalompakkoaan Novia viime kuukausien ajan. Osana tätä kehitystä alusta antoi äskettäin käyttäjille mahdollisuuden lähettää ja vastaanottaa rahaa WhatsAppin kautta, sen laajalti käytetyn messenger-sovelluksen kautta. Tällä hetkellä WhatsAppin uusi ominaisuus on rajoitetun määrän ihmisiä Yhdysvalloissa. Kasriel twiittasi äskettäin, että Novi antaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää rahaa rakkailleen ”turvallisesti, välittömästi ja ilman maksuja”. Twiittinsä mukaan Novi ei aio muuttaa WhatsAppin henkilökohtaisten viestien ja puhelujen yksityisyyttä, joka salataan aina päästä päähän.


Yhdysvaltain Pax-dollarin liiketoimet


Kokeiluryhmä voi suorittaa tapahtumia Käyttämällä Us Pax Dollar (USDP) -tunnusta. USDP on stablecoin, jonka arvo on kiinnitetty Yhdysvaltain dollariin.

Samaan aikaan yhdysvaltalainen voittoa tavoittelematon järjestö Open Markets Institute on lähettänyt kirjeen useille sääntelyviranomaisille väittäen, että Meta voi olla ”laittomassa liiketoiminnassa vastaanottaa talletuksia ilman pankkikirjaa”. Kirjeessä väitettiin myös, että USDP on yksi stablecoineista, joiden likviditeetti on pienempi kuin muilla markkinoilla olemattomilla stablecoineilla.

Tulevaisuudessa – Metan omaa kryptovaluuttaa Diem käytetään todennäköisesti Novi-lompakossa USDP: n sijaan, kun se saa viranomaishyväksynnän.

Vastaa

Back to Top