23/07/2024
Huolimatta siitä, että hän on menettänyt enemmän rahaa kuin kukaan muu historiassa, Binancen toimitusjohtaja uskoo yhä kryptojen tulevaisuuteen

Huolimatta siitä, että hän on menettänyt enemmän rahaa kuin kukaan muu historiassa, Binancen toimitusjohtaja uskoo yhä kryptojen tulevaisuuteen

Hän esittää 3 syytä, miksi hän on varma, että kryptovaluutat voivat tehdä paluun.

Chengpang Zhao, 44-vuotias Binancen perustaja, on kuulemma kryptomarkkinoiden rikkain henkilö. Zhao haluaa selittää, miksi Binance investoi voimakkaasti kryptoteollisuuteen, ja hän antoikin haastattelun Business Insiderille. Chengpang Zhao, joka tunnetaan myös nimellä CZ Binance, on menettänyt enemmän rahaa kuin kukaan muu ihminen historiassa äskettäisen kryptomarkkinoiden romahduksen ansiosta.

Mutta Zhao – 44-vuotias entinen McDonald’sin työntekijä, josta tuli Binancen monimiljardööri perustaja – on optimistisempi kuin koskaan krypton tulevaisuuden suhteen. Sähköpostikeskustelussa Insiderin kanssa Zhao jakoi ajatuksensa karhumarkkinoista ja antoi kolme syytä, miksi hän on optimistinen tilan suhteen.

CryptoBear markkinat

Huolimatta rangaistuksesta, jonka kryptomarkkinoiden romahdus on antanut Zhaon henkilökohtaiselle taloudelle, hän suhtautuu edelleen myönteisesti alan tulevaisuuteen.

”Ymmärrän, että nykyinen markkinatilanne voi olla huolestuttava ja pelottava monille ihmisille, etenkin niille, jotka ovat uusia kryptoalalla”, Zhao kertoi Insiderille sähköpostitse. ”Mutta jos tarkastelemme pidempään, bitcoin oli 2 000 dollaria, kun Binance aloitti toimintansa. Tänään se on edelleen 20,000 XNUMX dollaria. Se on edelleen 10X parempi kuin muutama vuosi sitten. Markkinat käyvät läpi syklejä. Tämä ei ole ensimmäinen, eikä se myöskään ole viimeinen.”

Juuri nyt tuuli näyttää olevan otettu pois kryptomarkkinoiden purjeista. Bitcoin on laskenut yli 70 % kaikkien aikojen ennätyksestään, mikä kumoaa ajatuksen siitä, että se olisi inflaatiosuojaus. Terra Lunan romahdus on lähettänyt aaltoilua koko laajempaan kryptoekosysteemiin, mikä on saanut merkittävät rahastot, kuten Three Arrows Capitalin, sulkeutumaan ja levittämään pelkoa vielä uusista laskuista.

Mutta Zhao ei ole hämmentynyt – itse asiassa hän ajattelee, että tämä on juuri silloin, kun parhaat yritykset selviävät ja menestyvät.

”Markkinabuumit ja rintakuvat eivät ole harvinaisia”, Zhao sanoi. ”Ne ovat olennainen osa rahoitusmarkkinoiden sykliä. Markkinoiden laskusuhdanne karsii ylilyönnit ja arvostusten palautuminen takaisin kestävämmälle tasolle voidaan nähdä positiivisina asioina. Yritykset, joilla on terve tase, kestävät markkinoiden laskusuhdanteen paremmin, kun ne jatkavat tuotteidensa parantamista, liiketoiminnan rakentamista ja selviävät tästä vahvempana.

Binancella on suuria suunnitelmia

Zhao on varma, että Binance on yksi niistä yrityksistä, jotka voivat nousta kryptotalvesta vahvempana kuin koskaan ennen. Binance on maailman suurin kryptovaluuttapörssi, ja se on käyttänyt tätä tilaisuutta parantaakseen palkkaamistaan. Itse asiassa, kun monet muut kryptoyritykset – kuten kilpailevat pörssit Coinbase ja Crypto.com – tekevät sopimuksia, Binance aikoo palkata yli 2 000 uutta työntekijää.

”Näemme tämän hetken ajassa mahdollisuutena houkutella ja tuoda mukaan alan parhaita kykyjä. Viileämpien markkinoiden avulla arvotietoiset tiimit, kuten Binance, voivat keskittyä alan rakentamiseen. Pystymme myös investoimaan tai hankkimaan upeita projekteja edullisempaan hintaan”, Zhao sanoi.

Binance ei sijoita vain ihmisiin – yhtiö aikoo myös hyödyntää vahvaa talouttaan ja mahdollisten yritysostojen alhaisempia hintalappuja.

”Härkämerkinnän aikana Binance on ollut tarkoituksella konservatiivinen menojemme suhteen”, Zhao kirjoitti. ” Olemme valmistautuneet näihin karhumarkkinoihin. Arvostukset olivat hullun korkeat. Nyt on täydellinen aika olla aggressiivisempia. Teemme paljon enemmän investointeja ja yritysostoja.”

Binance ei ole vieras tekemään sopimuksia muiden kryptobrändien kanssa, ja sillä on historia hankkia merkittäviä yrityksiä avaruudesta, kuten CoinMarketCap vuonna 2020 ja Trustwallet vuonna 2021.

”Haluamme investoida vahvoihin projekteihin ja yrityksiin sekä kryptoavaruuden sisällä, että sen ulkopuolella”, Zhao kirjoitti. ”Kaupat ja mahdollisuudet, joihin panostamme, ovat kaikki linjassa pitkän aikavälin arvojemme kanssa. Emme halua investoida tietyille aloille, vaan etsimme pikemminkin laajasti projekteja ja yrityksiä, jotka voisivat auttaa helpottamaan kryptojen massan käyttöönottoa maailmanlaajuisesti.”

Zhao korosti myös, että hän aikoo sijoittaa yrityksiin, jotka luovat todellista hyötyä asiakkaille.

”Henkilökohtaisesti rakastan nähdä innovatiivisia projekteja, jotka keskittyvät hyödyllisyyden tuomiseen käyttäjille. Nämä ovat hankkeita, jotka voisivat mielestäni pärjätä erittäin hyvin pitkällä aikavälillä. Asettamalla käyttäjien edut tuotteiden ytimeen nämä projektit auttavat työntämään kryptoa massoille”, Zhao sanoi.

3 syytä optimismiin

Vaikka krypto on saattanut menettää vuoden 2021 kiiltonsa, jotkut väittävät, että tämä on loistava tilaisuus niille, jotka tunsivat olevansa hinnoiteltuja bitcoinin vuoden 2021 härkäjuoksun aikana, sijoittaa markkinoille.

”Markkina-arvo ja tokenien hinnat eivät yksin näytä kokonaiskuvaa koko ekosysteemin terveydestä. Kyllä, aktiivisuus on hidastunut tämän seurauksena, mutta näemme edelleen myös positiivisia indikaattoreita ”, Zhao sanoi.

Tässä on kolme syytä, miksi Zhao on edelleen optimistinen kryptomarkkinoiden suhteen.

Terveitä määriä varoja kerätään

Zhao totesi, että kryptovaluutta- ja riskipääomarahastot keräävät edelleen miljardeja dollareita tänä vuonna kryptomarkkinoiden romahduksesta huolimatta.

Toukokuussa Andreeson Horowitz keräsi yli 4.5 miljardia dollaria uusimpaan kryptorahastoonsa, kun taas muut, pienemmät rahastot ovat myös jatkaneet rahan keräämistä – kuten Volt Capital, joka keräsi 50 miljoonaa dollaria Web3-rahastoon alle kolmessa viikossa. NFT-markkinapaikka MagicEden päätti B-sarjan varainkeruukierroksensa kesäkuussa 2022. 

Mutta vaikka kryptoyhtiöt ja -rahastot keräävät edelleen rahaa, jotkut rahastot, kuten 3 Arrows Capital, suljetaan sen jälkeen, kun ne ovat hyödyntäneet itseään liikaa.

Vahva institutionaalinen kiinnostus

Zhao on myös rohkaistunut siitä, kuinka kiinnostuneita suuret rahoitusyritykset ovat tulleet kryptoteollisuudesta.

Heinäkuussa 2021 Wells Fargo kehitti strategioita korkean nettovarallisuuden omaaville henkilöille sijoittaakseen kryptoon, kun taas tämän vuoden huhtikuussa Fidelity Investments antoi asiakkailleen mahdollisuuden sijoittaa bitcoiniin 401 (k) -suunnitelmissaan. Hedge-rahastojen hoitajat, kuten Anthony Scaramucci ja Bill Miller, ovat sijoittaneet ja julkisesti kannattaneet myös kryptoa.

Lisäksi Shark Tankin sijoittaja Kevin O’Leary sanoi äskettäin, että tuleva sääntely tuo kryptomarkkinoille 1 biljoonaa dollaria valtion sijoitusrahastoista ja eläkesuunnitelmista.

On kuitenkin syytä huomata, että monet instituutiot – kuten Prudentialin 1.4 biljoonan dollarin varainhoitoyritys PGIM – ovat tutkineet kryptoa ja päättäneet ohittaa.

Ekosysteemin lisääntynyt hyöty

Lopuksi Zhao sanoi, että useampien käyttötapausten myötä kryptosta tulee lopulta vakaampi.  on markkinoiden koon funktio”, Zhao kirjoitti. ”Omaisuuserät, joilla on pienempi markkina-arvo, ovat yleensä epävakaampia. Kun omaisuuserällä on hyödyllisyysarvoa (eli monet ihmiset käyttävät sitä työkaluna), volatiliteetista tulee vähemmän huolestuttavaa. Tähän suuntaan digitaalisten omaisuuserien – mukaan lukien kryptovaluutat, NFT: t jne.- tulisi pyrkiä.

Kaksi kryptovaluuttojen merkittävimmistä käyttötapauksista ovat ei-vaihdettavat rahakkeet tai NFT:t ja hajautettu rahoitus tai DeFi.

Markkinoiden supistumisesta huolimatta tänä vuonna blue chip NFT:t ovat pitäneet arvonsa. Samaan aikaan suuret perinteiset rahoitusalan toimijat, kuten Goldman Sachs, ovat luoneet DeFi-keskittyviä tuotteita.

Vastaa

Back to Top