14/06/2024
Espanjan valtiovarainministeriö tehostaa Crypto Wallets, Pay Firms -tarkastusta

Espanjan valtiovarainministeriö tehostaa Crypto Wallets, Pay Firms -tarkastusta

Espanjan sääntelyviranomaisten on määrä tehostaa kryptovaluutan seurantaansa, ja ne ovat sitoutuneet keskittymään lompakon tarjoajiin ja kryptomaksuihin liittyviin yrityksiin.

Per El Confidential Digitalin mukaan uusi aloite tulee Espanjan valtiovarainministeriöltä. Ministeriön teknikoiden liittoa (joka tunnetaan paikallisesti nimellä GESTHA) mainittiin ilmoittavan, että se on ”seurannut” ”kryptotilannetta useiden vuosien ajan” ja onnistunut vähitellen ”toteuttamaan valvontatoimenpiteitä rahanpesun lopettamiseksi”. ja Bitcoin (BTC) ja muut kuponkia.

Sääntelymikroskoopin alle eniten joutuneet yritykset näyttävät olevan kryptolompakkojen tarjoajia ja yrityksiä, jotka hyväksyvät kolikoita maksuvälineenä.

GESTHAn presidentin Carlos Cruzadon sanottiin ilmoittaneen, että hänen virastonsa oli alkanut esittää ”kryptovaluuttoihin liittyviä pyyntöjä” operaattoreille, jotka ”ovat omistautuneet [yksityisten] avainten vartiointiin” ja ”maksuja tarjoaviin organisaatioihin” BTC: tä ja altcoineja käyttäen .

Cruzado lisäsi, että virasto ei ollut kiinnostunut yksityishenkilöistä tai yrityksistä, jotka tekevät krypto-ostoja, mutta varoitti, että ”myydessään tai vaihdettaessa” kolikoita kryptosijoittajien on tehtävä ilmoituksia.

GESTHA: n päällikkö väitti, että elin tutkii edelleen useita tapauksia, mutta lisäsi, että se oli alkanut seurata alaa tosissaan kahden viime vuoden aikana.

”Mikään tutkimuksistamme ei ole päättynyt”, hän lisäsi.

Paljon pahantahtoinen kryptoilmoituslaki, joka pakottaa espanjalaiset ilmoittamaan omistusosuutensa ulkomailla sijaitsevista kryptopörsseistä, parlamentti sai vihreän valon viime kesänä. Laiminlyönnistä seuraa, että kansalaisille määrätään kiinteät sakot, joiden arvo on 5 900 USD jokaisesta rikoksesta.

Pian sen jälkeen tilitoimistot väittivät saaneensa ”eksponentiaalisen” kyselyaallon veroilmoitusten laskemisesta ja ilmoitusten tekemisestä. Ministeriö näyttää tehostaneen seurantaansa parin viime vuoden aikana yhdessä Espanjan veroviraston kanssa. Elimet ovat lähettäneet tuhansille kansalaisille, joita he epäilevät salakuljetuksesta, varoittavansa heitä rangaistuksista, jos he eivät ilmoita tulojaan ja kryptoihin liittyvää toimintaa.

Vastaa

Back to Top