23/07/2024
Bitcoin-buumi jatkuu: emolevyt loppuvat Pohjoismaista

Bitcoin-buumi jatkuu: emolevyt loppuvat Pohjoismaista

Kesällä hyllyt tyhjenivät näytönohjaimista, nyt virtuaalivaluutan kannattava louhinta saa asiakkaat hamstraamaan tehokkaita emolevyjä.

Elektroniikkavalmistaja Asus julkaisi loppukesästä tavallisesta poikkeavan, erityisesti virtuaalivaluuttojen luomiseen kykenevän B250 Mining Expert -emolevyn. Verkkokauppojen vertailupalvelu Hintaopas.fi kertoo, että tuote on nyt loppuunmyyty sekä Suomessa että Norjassa ja Ruotsissakin on jäljellä vain muutamia kappaleita. Myös muut suosituimmat emolevymallit, kuten ASRock H110 Pro BTC+, ovat verkkokaupoista joko kokonaan loppu tai lähes lopussa.

”Datamme osoittaa, että alkuvuonna emolevyjen suosio on ollut vertailupalvelussamme huimat 418 prosenttia suurempi kuin viime vuonna samaan aikaan. Osa malleista on loppunut kaupoista kokonaan. Myös prosessorien ja kovalevyjen kysyntä on ollut jyrkässä nousussa”, sanoo Hintaopas.fi:n maajohtaja Liisa Matinvesi-Bassett

Bitcoin-valuutan luomiseen optimoidut emolevyt on rakennettu erityisen suorituskykyisistä komponenteista. Emolevyillä on järeä tehonsyöttö ja ne toimivat vakaasti myös vaativissa olosuhteissa sekä kestävät louhinnasta syntyvän kuumuuden. Aiemmin louhinnasta saadut tuotot ovat jääneet louhintaprosessin imaiseman sähkön hintaa pienemmäksi.

Viime kesänä näytönohjainten räjähtänyt kysyntä yllätti kaupat ja hinnat nousivat nopeasti. Virtuaalivaluuttojen louhintajärjestelmiä rakentaneet asiakkaat haalivat jopa kymmeniä näytönohjaimia kerralla. Näytönohjaimet ovat edelleen Hintaoppaan alkuvuoden toiseksi suosituin kategoria, eli kysyntä on jatkunut poikkeuksellisen kovana kuten muissakin komponenteissa.

Hintaoppaan Pohjoismaiden kattavin tuotteiden vertailupalvelu sisältää yli 700 Suomessa toimivan verkkokaupan hinta- ja tuotetiedot.

Hintaoppaan suosituimmat emolevyt alkuvuonna 2018:

  1. ASRock H110 Pro BTC+, status: loppu Suomessa
  2. Asus B250 Mining Expert, status: loppu Suomessa
  3. ASRock H81 Pro BTC R2.0, status: loppu Suomessa
  4. Gigabyte GA-H110-D3A, status: saatavilla yhdestä kaupasta Suomessa
  5. MSI Z370-A-Pro, status: saatavilla muutamasta kaupasta Suomessa

Vastaa

Back to Top