04/03/2024
Saako lainaa jos on maksuhäiriö?

Saako lainaa jos on maksuhäiriö?

Maksuhäiriö tarkoittaa sitä, että henkilöllä on erääntyneitä ja maksamatta jääneitä velkoja, joista on tehty merkintä luottotietoihin. Maksuhäiriömerkintä vaikeuttaa huomattavasti lainan saamista, sillä se on luotonmyöntäjille merkki luottokelvottomuudesta.

Mistä voi saada lainaa maksuhäiriöstä huolimatta?

1. Vakuudellinen laina

Yleisin tapa saada lainaa maksuhäiriöstä huolimatta on vakuudellinen laina. Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että lainan saaminen edellyttää vakuutta, joka voi olla esimerkiksi asunto, auto tai arvoesine. Vakuus toimii luotonmyöntäjälle turvana siltä varalta, ettei lainanottaja pysty maksamaan lainaa takaisin.

2. Lainan yhdistäminen

Jos sinulla on useita pieniä lainoja, joista on kertynyt maksuhäiriömerkintöjä, voit harkita lainojen yhdistämistä. Lainan yhdistäminen tarkoittaa sitä, että otat uuden lainan, jolla maksat pois kaikki vanhat lainasi. Tämä voi helpottaa talouden hallintaa ja parantaa mahdollisuuksiasi saada lainaa tulevaisuudessa.

3. Joukkorahoitus

Joukkorahoitus on vaihtoehtoinen tapa saada lainaa. Joukkorahoituksessa lainaa ei myönnä pankki tai muu luotonmyöntäjä, vaan yksityiset ihmiset. Joukkorahoitus voi olla hyvä vaihtoehto, jos et pysty saamaan lainaa perinteisiltä luotonmyöntäjiltä.

4. Saako lainaa jos ei ole luottotietoja kunnossa?

On myös mahdollista saada lainaa ilman luottotietoja. Nämä lainat ovat kuitenkin yleensä erittäin kalliita ja niissä on usein korkeat korot ja kulut. Siksi lainaa ilman luottotietoja tulisi harkita tarkkaan.

Muuta huomioitavaa

Vaikka lainaa voi saada maksuhäiriöstä huolimatta, on tärkeää muistaa, että se on aina riski. Lainan ottaminen voi vaikeuttaa talouden hallintaa ja johtaa uusiin maksuhäiriöihin. Siksi lainaa tulisi ottaa vain harkiten ja varmistaen, että pystyy maksamaan sen takaisin sovitusti.

0 thoughts on “Saako lainaa jos on maksuhäiriö?

Vastaa

Back to Top