23/05/2024
Miten sinun Bitcoinisi voivat?

Miten sinun Bitcoinisi voivat?

Olemme kertoneet eri omissa kanavissamme omista kokeiluistamme bittiavaruuden, lohkoketjujen ja kryptovaluuttojen kanssa. Onneksi olemme olleet varovaisia, ja sijoittaneet maltillisia summia, emmekä todellakaan ole ottaneet mitään lainoja sijoittamiseen – varsinkaan näin epävarmaan kuin kryptovaluutat, joiden tulevaisuuden mahdollisuuksista ei vieläkään voida olla varmoja. Monet kylläkin ovat sitä mieltä, että joki kryptovaluuttojen tapainen maksutapa tulee muuttamaan massojenkin maksutapakäyttäytymistä, mutta nyt Bitcoinin viimeaikaiset arvoliikahdukset ovat tuoneet voimakkaan arvauksen markkinoille, että kryptovaluuttojena aikakausi ei välttämättä ole vielä, tai sitten vaihtelut ovat vain entistä rajumpia.

Me jatkamme kryptovaluuttojen seuraamista ja kenties myös sijoittamista, mutta valitsemme muita kohteita. Nyt esimerkiksi Bitcoinin suhteen monissa lähteissä on asetettu odotustaso tälle kesälle 18500 USD nurkille, eli jos ostit BTC valuuttaa silloin kun se arvonsa huipussaan, saatat hävitä jopa 70 % sijoituksesi arvosta.

Inflaatio ja lama vaikuttavat

Nykyinen alamäki ei ole ainoastaan kryptovaluuttojen vika. Maailman on nousevan inflaation kourissa ja pitkittynyt korona ja nyt Ukrainan sota ovat edistäneet taloudellisen laman mahdollisuuksia ympäri maailman. Tällaisessa tilanteessa monet siirtävät rahojaan ja sijoituksiaan varmempiin ja perinteisiin kohteisiin, mikä on yksi syy kryptovaluuttojenkin kurssien laskulle ja myyntivoittoiselle liikenteelle.

Pelkästään viime viikon perjantaina maailman kryptovaluuttojen markkina-arvosta katosi 7% yhden vuorokauden aikana, ja varsinaiset kauppatapahtumat tipahtivat 40 % päivässä. Eikä lasku ole koskenut vain Bitcoinia, vaan myös Ethereum ja monet muut niiden vanavedessä ovat pudonneet arvossaan.

Useat Yhdysvaltain osavaltiot, mukaan lukien Texas ja Alabama, tutkivat Celsius Networkin päätöstä lopettaa asiakkaiden nostot kryptotileiltä. Huhut yhtiön maksukyvyttömyydestä levisivät nopeasti sosiaalisessa mediassa, mikä aiheutti paniikkia ja myyntejä markkinoilla. Tällaiset uutiset ja tapahtumat eivät ole hyväksi kryptomarkkinoiden jo muutenkin vaikeaan tilanteeseen. Seuraamme uutisia ja tuotamme sivustolle lisää.

Jos tarkastelemme kahden suurimman kryptovaran viikoittaista suorituskykyä, Bitcoin ja Ether ovat laskeneet lähes 35 prosenttia ja 40 prosenttia. Sijoittajat ovat siirtymässä riskialttiimmista salausvaroista ja siirtävät varansa vakaisiin kolikoihin, kuten USDT. Tether on käynyt kauppaa premium-korolla tämän kuun alusta lähtien P2P-markkinoilla, mikä osoittaa sen vahvan kysynnän. Altcoinit, kuten Solana ja XRP, nousivat lähes 3 prosenttia altcoin-avaruuden mini-salausrallin vuoksi. Markkinoiden odotetaan pysyvän epävakaina tulevina viikkoina, kun keskuspankit ympäri maailmaa jatkavat tiukkoja toimenpiteitä inflaation hillitsemiseksi.

Publish (NEWS), lohkoketjuratkaisu, joka väittää olevansa ”uutisten tulevaisuus”, on noussut 153,73 prosenttia viimeisen 24 tunnin aikana ja on osoittautunut suurimmaksi voittajaksi. Se käy kauppaa 0,022507 dollarilla 24 tunnin kaupankäyntivolyymilla 95 124,79 dollaria. NEWS:n  markkina-arvo on 4 487 655 dollaria.

Valtiovaranministeriön synkkä ennustus Suomelle 17.6.2022: Talouskasvu hidastuu ja inflaatio nopeutuu aiemmin ennakoitua enemmän. Suomen bruttokansantuotteen (bkt) arvioidaan kasvavan 1,4 prosenttia vuonna 2022, 1,1 prosenttia vuonna 2023 ja 1,3 prosenttia vuonna 2024. Vuonna 2022 inflaation ennustetaan olevan keskimäärin 5,8 prosenttia kansallisella kuluttajahintaindeksillä mitattuna.

Tervetuloa takaisin.

One thought on “Miten sinun Bitcoinisi voivat?

Vastaa

Back to Top