23/07/2024
Mitä kryptovaluutoilla voidaan ostaa vuonna 2022?

Mitä kryptovaluutoilla voidaan ostaa vuonna 2022?

Erilaiset kryptovaluutat, niihin sijoittaminen ja niiden ostaminen ovat pyörineet ihmisten mielessä viime vuosien aikana. Jatkuvasti ylös ja alas menevät valuuttakurssit ovat herättäneet kiinnostusta niiden ostamiseen ja ehkäpä jopa pitkäaikaiseen sijoittamiseen. Toiset taas haluavat myös käyttää digitaalilompakosta löytyviä virtuaalivaluuttoja.

Ja miksi ei? Kyseessä on kuitenkin rahanarvoisesta valuutasta, jota kannattaa hyödyntää kaikin mahdollisin tavoin. Aina ei nimittäin ole parhain idea vain antaa valuuttojen odotella sopivaa hetkeä myymiseen lompakon syövereissä.

Eurooppalaiset ovat kuitenkin hieman jälkijunassa kryptovaluuttojen käyttömahdollisuuksissa, koska etenkin Yhdysvallat ovat tässäkin asiassa kärkimaita ja siellä niitä voidaan käyttää huomattavasti laajemmin kuin eurooppalaisissa palveluissa.

Tässä kohtaa ei kuitenkaan kannata myöskään luulla, etteikö vaihtoehtoja olisi myös suomalaisille. Niitä nimittäin on ja jotkut yhdysvaltalaiset palvelut postittavat Suomeen sekä palvelevat suomalaisia. Tutustu siis alla näkyvään listaan.

Käytä sitä viihteeseen

Pelaaminen on monelle tärkeä harrastus. Sitä voidaan nykyään tehdä niin konsoleilla, tietokoneilla kuin mobiililaitteilla. Se myös yleensä tarkoittaa pelien ostamista ja se taas on nykyään mahdollista tehdä myös bitcoineilla.

Suomalainen KonsoliNet myy pelikonsoleita ja niihin yhteensopivia pelejä netissä ja voit maksaa bitcoineilla. Sillä on myös kivijalkaliike Helsingissä, mutta kryptovaluuttoja hyväksytään ainoastaan nettiostoksiin.

Vaihtoehtoisesti ehkä perinteinen pokeri viihdyttäää sinua paremmin ja jotkut pokerisivustot hyväksyvät kryptovaluuttoja pelivaluutoiksi, vaikka edelleen suosituin keino pelata rahapelejä netissä on perinteiset valuutat.

Tee ostoksia netissä

Kaikki eivät tietenkään välttämättä halua pelata, joten katse siirtyy seuraavaksi ostosmahdollisuuksiin. Niitäkin löytyy jonkin verran. Varmasti kiinnostavin niistä on amerikkalainen Overstock, joka myy melkein mitä vain katosta lattiaan. Vaikka sivusto ja sen myyntiverkosto sijaitsevat Yhdysvalloissa, se postittaa tuotteet myös Suomeen.

Suomalaisittain suurimpana bitcoin-verkkokauppana voidaan pitää Tietokonekauppaa. Se myy tietokoneiden ja niiden varaosien lisäksi myös toimistotarvikkeita, tulostimia, skannereita, kodintarvikkeita ja jopa sähköpotkulautoja ja -skoottereita.

Jos taas tykkäät enemmän sähköpyöristä tai haluat hankkia sellaisen, voit siirtyä suomalaisen Greencyclen sivustoille, valita itsellesi sopivimman mallin ja tarvittavat lisävarusteet, kuten akut ja laturit, sekä maksaa ne lopuksi bitcoineilla. Myös suomalaisella kuivaliha.com-sivustolla voit maksaa kuivalihaostoksesi bitcoineilla.

Matkusta kryptovaluutoilla

Lomien suunnittelu on monelle parasta aikaa vuodesta. Lomakin voidaan rahoittaa kryptovaluutoilla, joskin niitä hyväksyvät sivustot ovat jossain tapauksissa amerikkalaisia. Tällöin kannattaa aina ottaa selvää myös miten kuluttajansuoja toimii mahdollisten muutosten tai peruutusten tapahtuessa sekä tarkistaa, korvaako matkavakuutus tässä tapauksessa mitään.

Yhdysvaltalainen Cheapair.com on tunnettu kryptomatkatoimisto, jonka kautta voit ostaa lentoja ja hotelleja sekä maksaa niitä useammilla kryptovaluutoilla. Se nimittäin ei hyväksy pelkästään bicoineja, vaan listalta löytyy myös litecoin, bitcoin cash, dai, dogecoin, ethereum ja BUSD.

Latvialainen Air Baltic hyväksyy maksuvälineenä bitpay-valuutan. Sillä voidaan maksaa vain GREEN- ja GREEN plus -lippuja vähintään viisi päivää ennen lähtöä eli se ei ole käypä valuutta viime hetken suunnitelmiin.  

Osta nettipalveluja

Virtuaalivaluutat ovat sähköisiä rahayksiköitä, joten luonnollinen paikka niiden käyttöön on tietenkin netti. Voit maksaa niillä palveluista ja ohjelmistoista, kuten VPN-ohjelmistoista tai hosting-palveluista esimerkiksi Chunkhost-sivustolla.

Kryptovaluutoilla maksamista tullaan helpottamaan

Tätä ennen monet nettilompakot ovat ottaneet kryptovaluutan osaksi toimintaansa. Tunnetuimmat niistä ovat ehkä eBayn omistama PayPal ja Paysafen omistama Skrill. Myös Mastercard on aikaisemmin tarjonnut mahdollisuutta säilyttää kryptovaluuttoja sen palveluissa ja käyttää niitä maksamiseen, joskin tätä ennen ne muunnettiin aina yleiseksi valuutaksi ennen maksusuoritusta.

Uusien suunnitelmien mukaan myös Mastercard olisi hellittämässä otettaan kryptovaluutoilla maksamisesta ja sallisi suorat kryptomaksut korttiensa kautta. Täten kryptovaluuttoja ei enää muunnettaisi esimerkiksi euroiksi, vaan maksut tapahtuisivat aina kryptoina. Loppujen lopuksi on vain kuluttajan hyödyksi, että hän voi käyttää omaisuuttaan haluamallaan tavalla ja mahdollisimman monipuolisesti.


Muuta luettavaa:

Tekniikka kehittyy

Millaisella autolla ajat? Onko se aasialainen vai eurooppalainen auto, onko se sähköauto, hybridi vai vielä perinteinen polttomoottori, vai onko sinulla kaasuauto? Tai jos ajatellaan omaa arkea tekniikan kautta, niin tuskin sinäkään kuuntelet enää kotona musiikkia äänilevyiltä, se taitaa olla aika musadiggarin hommia, ja nykyään erilaiset pilvipalvelut ja älypuhelin ovat siinäkin nousseet voittajiksi. Yleisestikin monet nykyajan teknisistä kehitysaskeleista tapahtuu mobiilimaailmassa, jolla ohjataan jo nyt kotiemme lämpöjä ja ovien toimimista. Autoista puheenollen, oletko koskaan miettinyt millä autoilla isot starat ajavat?

Samalla kun tekniikka kehittyy, täytyy meidän myös kiinnittää eri lailla ja uudella tavalla huomiota, miten käytämme sitä tekniikkaa. Oletko esimerkiksi tutustunut VPN-tekniikkaan, ja mistä siinä on kyse?

Tekniikan kehittyminen on muokannut myös tapaamme suhtautua kirjoihin ja lukemiseen, meille on tullut äänikirjat, ja valitettavasti itse lukeminen on entistä vähäisempää, mutta onneksi esimerkiksi kirjahyllyssa.fi sivusto tuo meille uutisina uusia Suomen markkinoilla olevia teoksia.

Pankkiasiat, lukeminen/kuunteleminen ja todella moni muukin arkemme asia hoituu älypuhelimme kautta, mutta kuinka hyvin me ymmärrämme sen uuden puhelimen?

Vastaa

Back to Top