23/07/2024
Kryptovaluutat ja 2022 – mitä on tapahtumassa

Kryptovaluutat ja 2022 – mitä on tapahtumassa

  • Useampien laitosten odotetaan hyväksyvän BTC:n sijoituskohteeksi ja inflaatiosuojaksi.
  • Bitcoinin tuleva käyttöönotto laillisena maksuvälineenä riippuu melko paljon El Salvadorista.
  • Monet hallitukset saattavat siirtyä enemmän CBDC: hen vuonna 2022.
  • Krypton käytön maksuihin odotetaan saavan lisävauhtia vuonna 2022.

Kryptomarkkinoilla on vahva loppuvuosi 2021, ja erilaiset kryptot – mukaan lukien bitcoin (BTC) – osuvat uusiin kaikkien ajan huippuihin. Kysymys kuuluu: näemmekö kryptovaluuttojen lisääntyvän sijoittajien, instituutioiden ja jopa hallitusten keskuudessa ensi vuonna?

Useimmille analyytikoille ja tarkkailijoille vuosi 2022 on todellakin jälleen yksi vuosi kryptovaluutan käyttöönoton lisäämiseksi sekä sijoituskohteena että inflaatiosuojauksena että sen maksu hyödyllisyytenä.

Tietenkään vuosi 2022 ei ole pelkkää purjehdusta kryptovaluutalle, kun kyse on käyttöönotosta, ja hallituksen hylkäämä krypto pysyy aivan kuten (ellei enemmän) todennäköisesti joissakin maissa mahdollisena adoptiona. Markkinoilla on kuitenkin todennäköistä, että yleinen suuntaus on kohti enemmän adoptiota kuin vähemmän.

2021: Kuinka tarkkoja ennusteet olivat viime vuonna?

Jo vuonna 2020 alan toimijat ennustivat, että bitcoinin sijoituskiinnostus kasvaa erityisesti laitoksilta. Näin todellakin tapahtui, kun nykyiset markkinat ovat suurelta osin institutionaalisten sijoittajien ohjaama.

He ennustivat Ethereumin (ETH) ja hajautettavan rahoituksen (DeFi) kasvua, ja jälkimmäinen (kokonaisarvon osalta lukittu) kasvoi DefiLlaman tietojen mukaan noin 21 miljardista Yhdysvaltain dollarista vuoden alussa 241 miljardiin dollariin. Samoin Ethereumin osuus kasvoi tästä arvosta 67 prosenttiin, mikä osoittaa, kuinka ratkaisevaksi se on muuttunut.

Odota- lisää instituutioita tulossa

Kun otetaan huomioon, että laitosten ohjaamat uudet markkinat näyttävät syntyvän, ei ehkä ole yllätys, että analyytikot ennustavat BTC:n ja muiden kryptovaluuttojen institutionaalisempaa käyttöönottoa vuonna 2022. Osittain tämän pitäisi saada alkunsa kasvavista inflaatiopeloista sekä krypton lisääntyvästä normalisoitumisesta, jota uudet pörssilistatut rahastot auttoivat.

[ProShares]BITO ETF: n onnistuneen lanseerauksen jälkeen sääntelyviranomaiset Yhdysvalloissa ja muualla ovatvähemmän vastustuskykyisiä useammalle bitcoinille ja muille krypto-ETF: ille. Tämän seurauksena odotan bitcoinin ja krypton institutionaalisen käyttöönoton lisääntyvän sijoituskohteena, thinkmarketien analyytikko Fawad Razaqzada sanoi.

OKExinjohtajalle Lennix Laille ETF:ien hyväksyminen todella avaa oven kryptovaluuttojen institutionaalisen käyttöönoton merkittävälle lisääntymiseen vuonna 2022.

Uskomme ehdottomasti, että Bitcoin ETF: n lanseerauksen avulla se houkuttelee suurempaa käyttöönottoa koko spektrissä. Järki on perinteisempiä eläkesuunnitelmia, eläkerahastoja, välitystilejä ei hyväksy kryptosijoituksia, mihin bitcoin ETF tulee, hän kertoi Cryptonews.com.

Muut analyytikot ovat pitkälti samaa mieltä tästä katsauksesta, vaikka he toteavat, että se on riippuvainen eri tekijöistä. eToron analyytikko Simon Peters toteaa, että institutionaaliset sijoittajat ovat jo useiden viikkojen ajan kasvattaneet bitcoiniin sijoittamistaan, ja että tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu, kun yhä useammat instituutiottulevat ottamaan BTC: n sijoituskohteeksi ja inflaatiosuojaksi.

Bitcoinin tehtävät sijoitukset olivat viime viikolla yhteensä 95 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria, mikä edustaa kaikkien digitaalisten varojen suurinta sisäänvirtausta  CoinShares-dataa  kohden. Vaikka sisäänvirtaukset hidastuivat viime viikolla, tässä 8 viikon härkäjuoksussa ne ovat nyt yhteensä 2,8 miljardia Yhdysvaltain dollaria, ja tähän mennessä sisäänvirtaukset ovat nyt ennätykselliset 6,4 miljardia Dollaria.

Peters lisää, että todennäköisyys lisätä institutionaalista osallistumista bitcoiniin kasvaa, jos Yhdysvaltain arvopaperi- ja pörssikomissio (SEC) hyväksyy spot-ETF:n (eli sellaisen, jossa rahastolla todella on BTC).

Sijoittajat (sekä institutionaaliset että vähittäiskaupan sijoittajat), jotka ovat olleet kiinnostuneempia bitcoinista ja kryptoasseista laajemmin, mutta ovat haluttomia ostamaan kohde-etuutena olevaa omaisuuserää sääntelyyn / vakuutukseen liittyvien huolenaiheiden vuoksi jne., voivat tuntea olonsa mukavammaksi saada altistumista ETF: n kautta sen sijaan, hän sanoi.

AAX:n tutkimus- ja strategiajohtaja Ben Caselinille spot-pohjaisen Bitcoin ETF:n hyväksyminen on elintärkeää, jos kryptovaluutan institutionaalinen käyttöönotto todella lähtee ensi vuonna.

Ennen kuin näemme isompien toimijoiden tulevan markkinoille, meidän pitäisi nähdä enemmän ETF:iä läpäisevän riman, mukaan lukien fyysisesti varmuuskopiotut ETF:t. Kun paine kasvaa edelleen Yhdysvaltain keskuspankin ja keskuspankkien varaan yleensä, voimme odottaa lisää pääomaa virtaavan perinteisistä inflaatiosuojauksesta bitcoiniin, hän kertoi Cryptonews.com.

Toiset ehdottavat, että vaikka SEC-hyväksyntä on tervetullut, instituutiot jatkavat bitcoinin omaksumista riippumatta vuonna 2022, yksinkertaisesti markkinoiden kasvavan koon vuoksi.

”Ekosysteemin kasvaessa niiden osallistuminen on väistämätöntä.  Marginaalissa SEC:n viimeisin siirto tuo sen väistämättömyyden hieman lähemmäksi”, quantum economicsin kryptovaluutta-analyytikko Lou Kerner sanoi.

Lisää laillista käyttöönottoa?

Kun El Salvador ottaa bitcoinin virallisesti lailliseksi maksuvälineekseen syyskuussa, on myös olemassa selvä mahdollisuus, että muut valtiot seuraavat sen esimerkkiä vuonna 2022. Tämä riippuu kuitenkin siitä, kuinka onnistunut El Salvadorin BTC:n syleily lopulta on, ja monet samanlaisissa tilanteissa olevista maista tarkkailevat tällä hetkellä enimmäkseen kaukaa. Kuten  on raportoitu, kryptopörssijätti  BitMEX:n  toimitusjohtaja Alexander Höptner arvioi, että ”ainakin viisi maata” ”hyväksyy bitcoinin lailliseksi maksuvälineeksi” ennen ensi vuoden loppua.

Luulen, että useimmat tulevat maat vain istuvat ja katsovat, miten El Salvadorin talous kehittyy, kun BTC hyväksytään lailliseksi maksuvälineeksi. Jos se onnistuu, olen varma, että useammat maat seuraavat esimerkkiä – elleivät täysin kuten El Salvador, niin ainakin muilla tavoin – erityisesti ne, joilla on heikko talous ja joissa valuuttakriisit ovat yleisiä, Fawad Razaqzada sanoi.

Ben Caselin ehdottaa myös, että bitcoinin tuleva käyttöönotto laillisena maksuvälineenä riippuu melko paljon El Salvadorista. Jos asiat kuitenkin menevät hyvin, on muitakin maita, jotka voivat myös hyötyä adoptiosta.

Meksikon, Perun ja Kolumbian  kaltaisissa maissa pankkien perustamattomiin yhteisöihin kuuluu yli 50 prosenttia väestöstä. Kaakkois-Aasiassa, Esimerkiksi Filippiineillä ja Indonesiassa, löydämme samanlaisia lukuja, hän sanoi.

Vaikka hän ei välttämättä odota virallisempaa adoptiota vuonna 2022, hän ehdottaa, että ”näemme maiden viestivän kiinnostuksestaan” siirtyä lähemmäs kryptoa ensi vuonna.

Toisaalta jotkut analyytikot sanovat, että on lähes väistämätöntä, että muut kansakunnat kääntyvät bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen puoleen tavalla tai toisella, jos ei vuonna 2022, niin pian sen jälkeen.

Mielestäni on täysin mahdollista, että muut maat voisivat seurata El Salvadorin jalanjälkiä ja tehdä bitcoinista laillisen maksuvälineen. Suurin osa ”melusta” näyttää tulevan Latinalaisesta Amerikasta tällä hetkellä, sanoi Simon Peters.

Lou Kerner on vielä selvempi bitcoinin ja krypton mahdollisuuksista tässä suhteessa, mikä viittaa siihen, että kyse on enimmäkseen ”milloin, ei jos”.

Aivan kuten krypton institutionaalinen käyttöönotto on väistämätöntä, niin on myös krypton käyttöönotto hallituksissa ympäri maailmaa. Bitcoinin hyväksyminen lailliseksi maksuvälineeksi houkuttelee yhä enemmän pienempiä hallituksia, joilla ei ole vahvoja valuuttoja, hän sanoi.

Keskuspankit ja niiden rahakkeet

Kuitenkin Andy Lian, kryptopörssi BigONE:  n puheenjohtaja ja Mongolian tuottavuusorganisaation johtava digitaalinen neuvonantaja , sanoo, että kehittyneet maat ovat kiinnostuneempia keskuspankkien digitaalisistavaluutoista (CBD) vuonna 2022 kuin bitcoin tai mikään muu julkinen kryptovaluutta.

Hallitusten todellinen krypto push tulee todennäköisemmin keskuspankkien digitaalisten valuuttojen muodossa, erityisesti Kiinassa. Siellä keskuspankki haluaa käyttää lohkoketjua digitaalisen juan-järjestelmänsä liikkeeseenlaskukerroksessa,   joka on keskitetty, hän kertoi Cryptonews.com.

Hän lisää, että Facebook  (nyt – Meta)  voi katalysoida cbdc-ajoa, jasen Novi-sovellus käynnistyy rajoitettuna pilottina Yhdysvalloissa ja Guatemalassa lokakuussa.

Jos Facebook-aloitteet lähtee käynnissä, se voisi kannustaa hallituksia toimimaan, ellei luomaan omaa digitaalista valuuttaa, tukemaan yksityisen sektorin ratkaisujen kasvua parannetulla sääntelyllä ja tuella. Hyvä esimerkki tästä lähestymistavasta on Ukrainassa, joka äänesti lähes yksimielisesti kryptovaluutan laillistamisesta ja sääntelystä vain päivä El Salvadorin virallisen bitcoin-käyttöönoton jälkeen, hän lisäsi.

Lou Kerner ehdottaa myös, että monet hallitukset voivat siirtyä enemmän CBDC: hen vuonna 2022, erityisesti ne, jotka tuntevat olonsa uhatuksi bitcoinin ja muiden julkisten ja hajautettujen kryptovaluuttojen vuoksi.

Keskuspankkien digitaaliset valuutat houkuttelevat muita hallituksia, jotka haluavat hyödyntää teknologiaa tarjotakseen paremman rahoitusinfrastruktuurin sisäiseen tai maailmanlaajuiseen käyttöön.   Jotkut hallitukset vastustavat hallinnan menettämisen pelossa, kuten ne, jotka vastustivat internetiä, hän sanoi.

Entä maksut?

CBDC:t tuovat meidät maksukysymykseen, koska vaikka näyttää todennäköiseltä, että sijoittajat ottavat yhä enemmän bitcoineja ja muita kryptoja käyttöön inflaatiosuojauksena, ei ole selvää, käyttävätkö suuri yleisö yhä enemmän tällaisia valuuttoja maksujen suorittamiseen.

Fawad Razaqzadan maksukäytön lisääntyminen seuraa investointien lisääntyminen, ja yhä useammat haltijat ja omistajat ovat yhtäläisiä kuin enemmän mahdollisuuksia käyttää kryptovaluuttaa tavaroiden tai palvelujen ostamiseen.

Tämä suuntaus saa todennäköisesti vauhtia, kun lisää instituutioita tulee mukaan. Joten mielestäni ei ole epäilystäkään siitä, että vuosi 2022 voisi tehdä uuden ennätyksen kryptotapahtumissa todellisten tavaroiden ja palveluiden maksuissa, hän sanoi.

Jotkut analyytikot viittaavat siihen, että kryptovaluutan käyttö maksuissa on jo piristynyt ja että se saa siksi lisävauhtia vasta vuonna 2022.

Kryptovaluutan käyttö maksujen suorittamiseen skaalaantui jo nopeasti. Liikkeessä on yli 125 miljardia Yhdysvaltain dollaria liikkeessä olevia stablecoineja, joita käytetään maksujen suorittamiseen, Lou Kerner sanoi.

Hän lisää, että kryptovaluuttaa käytetään jo esimerkiksi kannustaakseen yhteisön jäseniä tarjoamaan arvoa yhteisölle pelaamisesta.

Odotamme tämän toiminnan skaalautuvan edelleen vuonna 2022 ja paljon sen jälkeenkin, samalla tavalla kuin verkkokauppa jatkaa skaalaantumista 27 vuotta sen jälkeen, kun Amazon alkoi myydä kirjoja, hän sanoi.

Samoin Andy Lian on toinen tarkkailija, joka väittää, että 2022 vain vahvistaa sitä, mitä tapahtuu jo vuonna 2021.

Suuntaus krypton käytön lisäämiseksi maksuissa on jo alkanut, ja Yhdysvalloissa on viime aikoina uutisoitu, että elokuvaketju AMC ottaa pian vastaan kryptovaluuttamaksuja. Se tulee vain muutama kuukausi sen  jälkeen, kun PayPal päätti antaa yhdysvaltalaisten kuluttajien käyttää kryptoa ostosten ja uutisten ostamiseen ja uutisiin, että Mastercard  tukisi kryptovaluuttamaksuja koko verkostossaan, hän sanoi.

Näistä merkittävistä in roadeista huolimatta Ben Caselin kehottaa varovaisuuteen väittäen, että vaikka näemme bitcoinin käytön esimerkiksi El Salvadorissa, olemme edelleen hyvin kasvuvaiheessa, jossa markkinoiden volatiliteetti vaikuttaa monien kryptojen jokapäiväiseen käyttöön.

Jotta Bitcoin voisi ottaa vallan jokapäiväisenä maksujärjestelmänä ja valuuttana, tarvitaan enemmän käyttöönottoa. Voi kestää vielä muutaman vuoden, ennen kuin voimme nähdä Bitcoinin käyttävän enemmän jokapäiväisiin maksuihin maailmanlaajuisesti.

Vastaa

Back to Top